ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Европейската агенция за околна среда обявява фотоконкурс за представяне на устойчиви храни, енергия и мобилност

Публикувано на 05-03-2019 г.

Начинът на производство и консумация на храни и енергия, както и движението на хора и стоки, оказват въздействие върху околната среда, климата и здравето. В рамките на новия фотоконкурс на Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) ‘Sustainably yours’ европейските граждани могат да изпратят снимки, показващи предизвикателствата и възможностите, свързани с постигане на по-устойчиво производство на храни, енергия и мобилност.

Фотоконкурсът на ЕАОС ‘Sustainably yours’ цели да накара европейските граждани да се замислят за въздействието на храните, енергията и мобилността върху околната среда и климата. Това е шанс да покажете таланта си на фотограф и да участвате в обществения дебат за повишаване на устойчивостта в обществото ни.

За да участвате, изпратете до 15 май 2019 г. най-добрите си снимки, посветени на някоя от следните три теми:

1. Устойчиви храни

Можете ли да уловите как изглеждат или как не трябва да изглеждат устойчивите храни? Можете ли да покажете как се произвеждат и как достигат нашата трапеза? Как можем да направим нашите системи за производство на храни по-устойчиви?

2. Устойчива енергия

Използваме енергия навсякъде — от отоплението на домовете и производството на стоки до транспорта и зареждането на мобилните телефони. Можете ли да покажете как изглежда зависимостта ни от енергията и как можем да произвеждаме енергия без негативно въздействие върху околната среда и климата? Какво ни спира?

3. Устойчива мобилност

Пътуваме до училище, до работа, за да посетим близки и приятели, за да отидем на почивка и да открием нови дестинации. Същевременно носим с нас нещата, които използваме. Можете ли да уловите предизвикателствата и възможностите пред устойчивата мобилност – от компактни градове до ефективни двигатели?

В конкурса могат да участват граждани на държавите членки на ЕАОС и сътрудничещите страни от Западните Балкани. Участниците трябва да са на възраст 18 или повече години. Прочетете повече за правилата и как да участвате на уебсайта на конкурса ‘Sustainably yours’. 

Победителите в трите категории на конкурса ще получат парична награда от 1 000 евро. ЕАОС ще присъди специална младежка награда за най-добра снимка, изпратена от млад участник. На един от финалистите ще бъде връчена наградата на публиката чрез онлайн гласуване.

ЕАОС ще обяви победителите през юни 2019 г.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС