ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Изпълнителният директор на ИАОС и Министър Юлиян Попов представиха на пресконференция Националния доклад за състоянието на околната среда за 2011 година. Бяха изведени приоритетни посоки, към които да се насочат усилията в националните и местните политики

Публикувано на 29-04-2013 г.

Необходимостта от изработване на национална стратегия за адаптация към климатичните промени, енергийна ефективност на сградите, екологична отговорност в енергетиката и намаляване на въглеродните емисии, съсредоточеност върху местните политики за качество на въздуха – тези приоритети в сектор околна среда бяха изведени от Изпълнителният директор на ИАОС и Министър Юлиян Попов на пресконференция за представянето на годишния Национален доклад за състоянието и опазването на околната среда през 2011 г., проведена на 29.04.2013 г.

Изпълнителният директор на ИАОС Ваня Григорова, представи пред присъстващите журналисти основните моменти и констатации от Доклада, неговите ключови въпроси и тенденции.

Презентацията: „Проблеми, добри резултати и тенденции в състоянието на околната среда в страната” можете да видите ТУК.

Националният годишен доклад е предназначен да информира обществеността и държавните институции за състоянието и рисковете за околната среда и природните ресурси, както и за ефективността и целесъобразността на провежданата природозащитна политика. Документът включва 16 раздела, които обхващат основни екологични направления. Формулирани са „ключови въпроси” от обществен интерес, описани са използваните индикатори и методологии за оценка, източниците на информация и референтните документи, чрез които се търсят отговорите. Оценката на индикаторите е направена по времеви периоди и са изведени тенденции и заключения, които формират „ключови послания” по съответните екологични теми.

Ключовите въпроси в доклада можете да видите ТУК.

Обратно в новини



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС