ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

Темата за отпадъчните води е водеща в отбелязването на Световния ден на водата

На днешния ден се отбелязва Световния ден на водата. През 2017 г. темата е свързана с отпадъчните води.

Публикувано на 22-03-2017 г.

Кампанията „Защо хабим водата?“ (Why waste water?) отправя послания за намаляване на количеството отпадъчни води и възможностите за оползотворяването им.  Акцентира се върху необходимостта за тяхното допълнително третиране и повторна употреба.

Регионалната лаборатория – Плевен към Изпълнителна агенция по околна среда се присъединява към събитията, организирани от Басейнова дирекция „Дунавски район“,  РИОСВ – Плевен и Регионалния исторически музей.

На 22 март от 12.30 часа в Гимназията с преподаване на чужди езици ще се проведе дискусия на тема „Защо хабим водата и как можем да я опазваме и пестим“.

На 23 март от 10.30 часа в направление „Природа“ на Регионален исторически музей  ще започне „Час по екология“ със студенти от Висшия медицински институт. И тази година инициативата е в памет на еколога доц. д-р Иван Райчев.

Регионална лаборатория - Пловдив ще отбележи Световния ден на водата с участие в инициатива  на Община Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Експерти от лаборатория "Качество на водите" и "Газова хроматография" ще демонстрират експресни анализи на води в градската градина пред Община Пловдив.



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС