ExEA MoEW EEA

Новини

Лични средства

В Деня на околната среда да излезем сред природата

На 5-ти юни отбелязваме един от най-важните празници от международния екологичен календар...

Публикувано на 01-06-2017 г.

На 5-ти юни отбелязваме един от най-важните празници от международния екологичен календар – Световен ден на околната среда. „Свързване на хората с природата„ е темата на 2017 г., която насочва вниманието и призовава да излезем сред природата, да оценим нейната красота и важност. Изпълнителна агенция по околна среда ще отбележи празника със следните инициативи:

Желаещите да посетят ИАОС и се запознаят с дейността на Агенцията и с нейния принос в опазването на околната среда могат да се включат в Деня на отворените врати на 5 юни от 10 до 17 ч .  Агенцията се намира на  бул. „Цар Борис III“ №136.

Колективът на ИАОС ще засади дърво в двора на Агенцията от 10:30 часа.

Кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата на  служителите на ИАОС – служителите на ИАОС ще дадат своя пример за опазването на Земята като съберат опасни отпадъци от домакинствата си. Отпадъците ще бъдат събрани в специални съдове, предоставени от БалБок Инженеринг АД и предадени за обезвреждане.

Денят ще завърши с хепънинг, организиран от РИОСВ-София и Изпълнителната агенция по околна среда. Подготвени са екоигри , изработване на 3D пъзел на защитени дървета, игра за опазване на животните и други. Събитието ще е на 5 юни в местността Св.Петка от 15 часа.

Контакти: тел. 02/ 955 93 98 и pr@eea.government.bg



Copyright 2000-2021 © Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС)

Дизайн и изработка: ИАОС